Lifestories

Hoe is het met.. Céline Dion

today2024-06-12

Achtergrond
share close

Wie zegt ‘Céline Dion’ denkt al snel aan de hit van de populaire film Titanic. “My heart will go on”, zoals de song heet, eindigde op nummer 1 in de Single Top 100. Het was ook nog eens de best verkochte single van 1998. De zangeres achter het bekende nummer, Céline Dion, heeft natuurlijk nog veel meer platen opgenomen. Met meer dan 220 miljoen verkochte albums en singles wereldwijd in zowel het Frans als het Engels is zij één van de bestverkopende artiesten aller tijden. Opvallend: de laatste jaren horen we ineens niets van de zangeres. Hoe gaat het met haar?

Hoe is het met…

Op die vraag kregen we deze week antwoord. In een emotioneel interview met het tijdschrift People is te lezen dat de zangeres ziek is. Ze lijdt aan een zeldzame auto-immuun- en neurologisch stoornissyndroom. In 2022 werd de ziekte ontdekt. Ondanks dat haar leven en muziekcarrière zijn komen stil te liggen, vecht ze door. Zo blijkt uit het interview. De zangeres onthult dat haar drie zonen de drijvende kracht zijn achter haar meedogenloze strijd tegen de ziekte. Een ziekte die pijnlijke spierspasmen en ademhalings- en wandelproblemen veroorzaakt.

Overleven

In het interview is te lezen dat de zangeres al jaren met de symptomen van de ziekte rond heeft gelopen. De mysterieuze gezondheidsproblemen verergerde door de jaren heen. Ze kreeg moeite met lopen en ademhalen: “Ik kon op een gegeven moment nauwelijks lopen en ik miste heel veel van het leven. Dion had moeite tijdens de show om haar stem onder controle te houden. Ze deed bijvoorbeeld alsof de microfoon niet werkte of ze liet het publiek de liedjes zingen. “Ik probeerde te overleven”, zo zegt ze.

Kinderen

Mijn kinderen begonnen het op te merken. Ik dacht: ‘Oké, ze hebben al een ouder verloren. Ik wil niet dat ze bang zijn”, vertelt de zangeres. Haar man René Angélil, waarmee ze drie kinderen kreeg, overleed namelijk in 2016. Dion is eerlijk tegen haar kinderen: “Ik laat ze weten: jullie zijn je vader kwijt, maar jullie moeder heeft een aandoening. Dat is anders. Ik ga niet dood. Het is iets waar ik mee ga leren leven”.

Documentaire

Céline Dion vertelt in de Prime Video-documentaire ‘I am Céline Dion’ over haar ongeneeslijke aandoening: Dion vertelt over de moeilijke weg. Ze belooft een manier te vinden om weer op het podium te staan. “Als ik niet kan rennen, ga ik lopen”, zegt ze in de film. “Als ik niet kan lopen, kruip ik, ik zal kruipen, ik zal niet stoppen”.

Grammy Awards

Dit jaar was de zangeres na lange tijd toch weer even in beeld. Een moment dat haar goed deed. Een moment met vele fans en een staande ovatie. “Als ik zeg dat ik blij ben om hier te zijn, meen ik het echt vanuit mijn hart”, klonk het op het podium. Ze voelde zich ‘op de top van de wereld’, bleek na afloop. “Het was een geweldige avond voor haar”, vertelt een kennis van Dion. “Ze doet het goed, en de hoop is dat ze meer kan blijven doen en weer kan ontspannen”.

Meer over dit soort moment en hoe het nu met haar gaat is te zien in de documentaire van Prime. ‘I Am: Céline Dion’ is op 25 juni te zien op Prime Video.

Céline Dion

Céline Dion is een wereldberoemde Canadese zangeres die bekend staat om haar krachtige stem en indrukwekkende vocale bereik. Haar carrière strekt zich uit over meerdere decennia en omvat een breed scala aan muzikale stijlen, van pop en rock tot klassieke ballads. Een bekend optreden is die uit 1988 op het Eurovisie Songfestival. Ze won:

Vroege jaren

Céline Dion werd geboren op 30 maart 1968 in Charlemagne, Quebec, Canada. Ze begon haar muzikale carrière op jonge leeftijd, geïnspireerd door haar muzikale familie. Haar eerste stappen in de muziekwereld zette ze toen ze op twaalfjarige leeftijd haar eerste single “Ce n’était qu’un rêve” uitbracht, geschreven door haar moeder en broer.

Eurovisie Songfestival

In 1988 deed ze, zoals net al te lezen, namens Zwitserland mee met het Eurovisiesongfestival. Ze won met het liedje Ne Partez Pas Sans Moi. Door de overwinning werd Dion bekend in Europa. Vanaf 1988 werd er gewerkt aan Dions eerste Engelstalige album Unison dat in 1990 uitkwam. Platenlabel Sony Music had het doel voor ogen dat Dion in de VS zou doorbreken met het Engelse repertoire. Het bleek te lukken. De single Where Does My Heart Beat Now behaalde de top 5 van de Amerikaanse Billboard Hot 100 en het album behaalde de platinastatus.

In het Engels

Begin jaren ’90 begon Céline Dion haar carrière in het Engels. Haar eerste Engelstalige album, “Unison” (1990), bevatte de hit “Where Does My Heart Beat Now”. Haar doorbraak in de Engelstalige muziekmarkt kwam echter met het album “The Colour of My Love” (1993), met de wereldwijde hits “The Power of Love” en “Think Twice”.

Iconische Hits

In 1996 bracht ze “Falling into You” uit, een album dat wereldwijd enorm succesvol was en verschillende Grammy Awards won, waaronder Album van het Jaar. Haar meest iconische hit kwam in 1997 met “My Heart Will Go On”, het themalied van de blockbuster-film “Titanic”. Dit nummer won een Oscar en vier Grammy Awards, waaronder Record van het Jaar.

Las Vegas Residency

In 2003 begon Celine Dion een residentie in het Caesars Palace in Las Vegas met de show “A New Day…”. Deze show was een groot succes en liep vijf jaar. In 2011 keerde ze terug naar Las Vegas met een nieuwe residentie, simpelweg getiteld “Celine”, die tot 2019 liep.

Latere Carrière en Persoonlijke Uitdagingen

Céline Dion heeft haar carrière voortgezet met het uitbrengen van nieuwe muziek en het touren over de hele wereld. Haar man en manager, René Angélil, overleed in 2016, wat een grote persoonlijke klap voor haar was. Ondanks dit verlies bleef Dion optreden en muziek maken. Haar album “Courage” uit 2019 markeerde een nieuwe fase in haar carrière en werd goed ontvangen door zowel critici als fans.

Invloed

Céline Dion wordt beschouwd als een van de best verkopende artiesten aller tijden, met wereldwijd meer dan 200 miljoen verkochte albums. Ze heeft talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen, waaronder vijf Grammy Awards, twee Academy Awards, en zeven American Music Awards. Haar stem en muziek hebben een blijvende invloed gehad op de pop- en balladgenres.

Céline Dion’s carrière is een getuigenis van haar talent, hard werken en veerkracht, en ze blijft een geliefde en invloedrijke figuur in de muziekwereld.

Foto

Trailer Poster YouTube documentaire Prime Video over Céline Dion.

Een artikel van HitsUP.nl

Geschreven door Redactie HitsUP

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%