• home Home
  • keyboard_arrow_right Lifestories
  • keyboard_arrow_right Berichten
  • keyboard_arrow_rightMuzieknieuws 14 juni: 3 jaar cel Ali B. en schrijver ‘Always on My Mind’ overleden

Lifestories

Muzieknieuws 14 juni: 3 jaar cel Ali B. en schrijver ‘Always on My Mind’ overleden

today2024-06-14

Achtergrond
share close

Vandaag, 14 juli 2024, twee opvallende nieuwtjes in de wereld van de muziek. Zo krijgt voormalig-rapper Ali B. 3 jaar cel als het aan het Openbaar Ministerie ligt. En de schrijver van de Elvis-hit ‘Always on My Mind’ is overleden. Lees hieronder de muzieknieuwtjes in het kort.

Ali B.

Ali B. heeft van het Openbaar Ministerie te horen gekregen dat zij 3 jaar cel eisen tegen hem. “Uit het dossier komt het beeld naar voren van een dominant en manipulatief persoon, die geen nee accepteert”, zei de aanklaagster in de rechtbank in Haarlem. Ali B. zou een slachtoffer hebben aangerand of verkracht tijdens een schrijverskamp in Heiloo. Dat heeft een getuigen verklaard. De getuigen zou het slachtoffer huilend bij de bushalte hebben aangetroffen. “Van zangeres Ellen ten Damme ligt er een melding van een verkrachting in 2014 in Marokko. Jill Helena (artiestennaam), oud-kandidaat van The Voice of Holland, heeft aangifte gedaan van een aanranding in 2018 in Amsterdam”, meldt de NOS.

Advocaat Bart Swier heeft inmiddels in zijn pleidooi vrijspraak gevraagd voor Ali B.

Mark James

Een ander opvallend muzieknieuwtje vandaag is het overlijden van Mark James. Songwriter van onder andere het Elvis-nummer Suspicious Minds. Ook Always on My Mind (dat eerder al door andere artiesten was uitgebracht) is mede van zijn hand. Mark James is 83 jaar geworden.

Mark James schreef “Suspicious Minds” in 1968 en bracht het nummer oorspronkelijk zelf uit. Toen zijn versie commercieel geen succes bleek te zijn, nam Elvis Presley het nummer een jaar later opnieuw op. Presley’s versie bereikte de nummer 1 positie in de Billboard Hot 100.

Mark James overleed op 8 juni hij in zijn huis in Nashville, Tennessee, maakte zijn familie donderdag bekend.

Lees ook eens:

Makers Kinderen voor Kinderen lanceren tienergroep NXT

Foto

Ter illustratie. Door: Terrence Phiri from Pixabay

Een artikel van HitsUP.nl

Geschreven door Redactie HitsUP

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%