• home Home
  • keyboard_arrow_right Lifestories
  • keyboard_arrow_right Berichten
  • keyboard_arrow_rightGuus Meeuwis ontvangt onderscheiding Orde van Oranje-Nassau

Lifestories

Guus Meeuwis ontvangt onderscheiding Orde van Oranje-Nassau

today2024-06-25

Achtergrond
share close

Guus Meeuwis heeft een onderscheiding ontvangen in de Orde van Oranje-Nassau. De Tilburgse burgemeester Theo Weterings heeft de onderscheiding overhandigd aan de Brabantse zanger.

Onderscheiden

De zanger schrijft over het moment op Instagram: “Tijdens de crewlunch op het veld voor het Groots met een zachte G-podium, waar ik alle Groots-medewerkers eremetaal op wilde spelden als dank voor hun enthousiaste, toegewijde en nimmer aflatende inzet al die fantastische jaren, mocht ik uit handen van de burgemeester een koninklijke onderscheiding ontvangen. Een bevordering tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. Een ongelooflijke eer!”.

Bijzondere bijdrage

De onderscheiding van officier in de Orde van Oranje-Nassau wordt uitgereikt aan mensen die een bijzondere bijdrage aan de samenleving hebben geleverd. Vooral het “duurzaamheid in presteren” is één van de redenen waarom Meeuwis de onderscheiding heeft ontvangen.

Standbeeld

Het is niet de enige verrassing voor Meeuwis in korte tijd. Enkele weken geleden werd de zanger nog verrast met een standbeeld in het Philips Stadion.

Guus Meeuwis

Guus Meeuwis is een Nederlandse zanger en liedjesschrijver, geboren op 23 maart 1972 in Mariahout, Noord-Brabant. Hij werd bekend in de jaren 90 met zijn band Guus Meeuwis & Vagant. Meeuwis’ doorbraak kwam in 1995 met het nummer “Het is een nacht… (Levensecht)”, dat een grote hit werd in Nederland en Vlaanderen.

Brabant

Meeuwis staat bekend om zijn Nederlandstalige pop- en rockmuziek en heeft door de jaren heen tal van hits gehad, waaronder “Per spoor (Kedeng Kedeng)”, “Brabant”, en “Geef mij je angst”. Naast zijn muziekcarrière heeft hij ook opgetreden in televisieprogramma’s en is hij een graag geziene gast bij diverse evenementen. Zijn concertreeks, Groots met een zachte G, die sinds 2006 jaarlijks plaatsvindt in het Philips Stadion in Eindhoven, is bijzonder populair en trekt duizenden bezoekers.

Een bericht van HitsUP.nl

Geschreven door Redactie HitsUP

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%