• home Home
  • keyboard_arrow_right VoteUp80!
  • keyboard_arrow_right Berichten
  • keyboard_arrow_rightVoteUP80! met 4x Sabrina Carpenter en nieuwe plaat Coldplay

VoteUp80!

VoteUP80! met 4x Sabrina Carpenter en nieuwe plaat Coldplay

today2024-06-28

Achtergrond
share close

De VoteUP80! heeft er weer zes nieuwe platen bij. Sabrina Carpenter staat er inmiddels in met 4 van haar songs. Coldplay’s ‘Yellow’ is nieuw en staat op positie 33 in de lijst. Bekijk hier de lijst en andere nieuwe platen.

Feid – SORRY 4 THAT MUCH

Feid, geboren als Salomón Villada Hoyos op 19 augustus 1992 in Medellín, Colombia, is een Colombiaanse zanger, songwriter en muziekproducent. Hij staat bekend om zijn werk in het reggaeton- en urban-genre. Feid begon zijn muzikale carrière als songwriter en werkte samen met verschillende bekende artiesten in de Latin muziekwereld voordat hij zelf doorbrak als soloartiest.

Deze week staat hij op positie 59 in de lijst. Een nieuwkomer.

Op plek 28 staat Moneybagg Yo samen met Morgan Wallen en de song Whiskey Whiskey.

Moneybagg Yo, geboren als Demario DeWayne White Jr. op 22 september 1991 in Memphis, Tennessee, is een Amerikaanse rapper en songwriter. Hij staat bekend om zijn rauwe en directe stijl en heeft zich gevestigd als een prominente figuur in de hedendaagse hiphopscene.

Sabrina Carpenter

Sabrina Carpenter staat er deze week met maar liefst 4 platen in. Op nummer 1 ‘Please Please Please’ en een positie lager ‘Espresso’. Een stuk verderop treffen we haar aan met ‘Feather’. De nummer 46 in de lijst. Tenslotte plek 70: Sabrina Carpenter met ‘Nonsense’.

Op plek 75 staat Tommy Richman. Een Amerikaanse zanger, rapper en songwriter. Richman verwierf bekendheid na zijn single “Million Dollar Baby” uit 2024, die grote successen begon te boeken dankzij snippets die op TikTok werden gepost. Na de release van het nummer debuteerde het op nummer twee in de Billboard Hot 100.

Coldplay

Op basis van jullie stemmen is Coldplay omhoog geschoten. Deze week staat de band op positie 33 in de lijst. Coldplay werd opgericht in 1996 in Londen door leadzanger en pianist Chris Martin, leadgitarist Jonny Buckland, bassist Guy Berryman en drummer Will Champion. Deze line-up is sinds het begin hetzelfde gebleven. De band brak internationaal door met hun debuutalbum “Parachutes” in 2000, dat de hit “Yellow” bevatte. Dit nummer werd een grote hit en hielp de band om wereldwijd bekend te worden.

De lijst

Bekijk de volledige lijst van VoteUP80 via de speciale pagina. De lijst wordt vanaf 1 juli 2024 ook uitgezonden via onze nieuwe radiostream.

Foto

Concert van Coldplay. Foto door: Markéta Klimešová from Pixabay

Een artikel van HitsUP.nl.

Geschreven door Redactie HitsUP

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%