• home Home
  • keyboard_arrow_right SmartUP
  • keyboard_arrow_right Berichten
  • keyboard_arrow_right10 weetjes over Walt Disney

SmartUP

10 weetjes over Walt Disney

today2024-07-08

Achtergrond
share close

Vandaag in een nieuwe aflevering van SmartUP hoor je tien weetjes over Walt Disney. Wie spreekt de stem van Mickey Mouse in? Wat deed Walt Disney tijdens de Tweede Wereldoorlog? Wat was de eerste geluidsfilm? En wat was het eerste animatiekarakter? Beluister de podcast of lees gauw verder.

10. Eerste Animatiekarakter

Voor Mickey Mouse creëerde Walt Disney het personage Oswald the Lucky Rabbit in 1927. Door een contractgeschil verloor hij echter de rechten op Oswald aan Universal Pictures.

9. Stem van Mickey Mouse

Walt Disney zelf verzorgde oorspronkelijk de stem van Mickey Mouse van 1928 tot 1947, en sporadisch in de jaren daarna.

8. Eerste Geluidsfilm

Mickey Mouse’s “Steamboat Willie” (1928) was een van de eerste geanimeerde films met volledig gesynchroniseerd geluid, wat een mijlpaal in de filmgeschiedenis markeert.

7. Oscar Records

Walt Disney heeft een recordaantal van 22 Academy Awards gewonnen uit 59 nominaties, en hij kreeg ook vier ere-Oscars. Dit maakt hem de persoon met de meeste Oscars ooit.

6. Droom van Disneyland

Het idee voor Disneyland ontstond toen Walt Disney met zijn dochters in Griffith Park in Los Angeles was en dacht aan een plek waar zowel kinderen als volwassenen plezier konden hebben.

5. Innovaties in Animatie

Walt Disney was een pionier in het gebruik van de multiplane camera, die diepte en realisme aan animaties toevoegde. Dit was voor het eerst te zien in de korte film “The Old Mill” (1937).

4. Censuur en Controverse

Sommige van Disney’s vroege films en korte films bevatten elementen die vandaag de dag als controversieel worden beschouwd, zoals stereotypering. Dit heeft geleid tot aanpassingen en waarschuwingen in moderne releases.

3. Propaganda tijdens de Tweede Wereldoorlog

Tijdens de Tweede Wereldoorlog produceerde Disney verschillende propagandafilms voor de Amerikaanse regering, zoals “Der Fuehrer’s Face” (1943), wat een Oscar won voor Beste Korte Animatiefilm.

2. Last Words

De laatste woorden die Walt Disney schreef voor zijn dood waren “Kurt Russell”. Tot op de dag van vandaag is de betekenis van deze woorden een mysterie, zelfs voor Kurt Russell zelf.

1. Disney’s Dood en Erfenis

Walt Disney stierf op 15 december 1966 aan longkanker. Na zijn dood hebben zijn broer Roy O. Disney en het bedrijf zijn visie voortgezet, resulterend in de opening van Walt Disney World in Florida in 1971.

Foto

Het bekendste Disneyfiguur: Mickey Mouse. Foto van: Pixabay.com.

Geschreven door Redactie HitsUP

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%