Lifestories

Dit is het verhaal van Robbie Williams

today2024-07-11

Achtergrond
share close

Robbie Williams werd beroemd als lid van de populaire Britse boyband Take That, die in de jaren 90 grote successen behaalde. Hij verliet de groep in 1995 om een solocarrière te beginnen. Als soloartiest heeft Robbie Williams wereldwijd meer dan 75 miljoen albums verkocht. Zijn debuut soloalbum, Life thru a Lens, bevatte de hitsingle “Angels,” die een van zijn bekendste nummers werd.

Robbie Williams’ succes

In 2006 brak Robbie Williams een Guinness World Record door 1,6 miljoen concerttickets te verkopen in één dag voor zijn wereldtournee, Close Encounters.

Take That

Robbie verliet Take That in 1995 vanwege spanningen binnen de groep en zijn verlangen om meer creatieve vrijheid te hebben. Zijn vertrek leidde tot een grote mediastorm en veel speculatie over zijn toekomst.

In 2010 keerde Robbie Williams terug naar Take That voor het album Progress. Het album was een groot succes en werd het snelst verkopende album van de 21e eeuw in het Verenigd Koninkrijk op dat moment.

Acteren

Naast zijn muziekcarrière heeft Robbie Williams geprobeerd om zijn acteercarrière op te bouwen, waaronder optredens in films en tv-shows, hoewel hij nooit dezelfde mate van succes behaalde als in de muziek.

4 kinderen

Robbie Williams is getrouwd met de Amerikaanse actrice Ayda Field sinds 2010. Het paar heeft samen vier kinderen.

Robbie Williams heeft openlijk gesproken over zijn worsteling met drugs- en alcoholverslavingen en heeft verschillende keren in zijn leven gerehabiliteerd om van zijn verslavingen af te komen.

Tattoo

Robbie Williams heeft meerdere tatoeages, waaronder een leeuw op zijn rechterschouder, muzieknoten op zijn pols, en het logo van de band Take That op zijn rechteronderarm.

Andere artiesten en projecten

Robbie Williams heeft samengewerkt met tal van bekende artiesten en producers, waaronder Kylie Minogue, Nicole Kidman, en Guy Chambers, die een belangrijke rol speelde in het schrijven van veel van zijn hits.

Robbie Williams is betrokken bij verschillende liefdadigheidsactiviteiten. Hij richtte de Robbie Williams Foundation op, die zich richt op het helpen van kinderen en jongeren in nood.

Meer hits

Enkele van zijn grootste solo-hits zijn “Feel,” “Rock DJ,” “Millennium,” en “Let Me Entertain You.” Deze nummers hebben wereldwijd talloze prijzen gewonnen en zijn iconische hits gebleven.

Een artikel van HitsUP.nl

Geschreven door Redactie HitsUP

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%